Zen og kunsten at asfaltere + en gratis meditation, der giver et rigere liv.

H&G Meditation.png

Maden smagte pludseligt af mere. Lyset var smukkere. Jeg kunne dufte flere nuancer, mærke flere følelser, høre flere lyde, oplevede verden mere rigt og fuldt. Og i sidste ende hjalp det mig til en betragteligt bedre kontakt med mig selv. Det lyder måske lidt fantastisk - men ikke desto mindre var det den effekt, jeg oplevede, da min lærer og gestaltterapeut Bjarne Busk for år tilbage introducerede mig til meditationen “Wheel of awareness”. Endda efter blot at have prøvet den en enkelt gang!

Heldigvis optog jeg Bjarnes guidede meditation på min iPhone, og jeg har siden da lyttet til den regelmæssigt. Nu har jeg så selv gen-indtalt meditationen i en bedre kvalitet, så du og andre også kan få gavn af den. Du kan downloade den gratis her, hvis du vil.

Screen Shot 2019-07-07 at 13.38.28.png

Wheel of awareness er en ret enkel måde at meditere på, der på ca. 15 minutter guider dig gennem alle dine sanser, og som centrerer hele processen i dit åndedræt. Hvilket betyder at alle nervebanerne, der forbinder din hjerne og dine sanser, bliver aktiveret og forankret. Jo mere dine nervebaner bliver aktiveret, jo bedre fungerer de. Og nogen gange skal der faktisk ikke så meget til, før du tydeligt kan mærke forskellen.

Det er lidt lige som et vejnet. Jo mere du bruger det, jo mere får du at se. Der er trædestier, grusbelagte veje og asfalterede veje, og jo mere du bevæger dig rundt, udbygger og asfalterer, jo bedre og mere kan du bruge det til. Jo flere stier og veje du undersøger med nysgerrig opmærksomhed, jo større og rigere bliver din verden.

Wheel of awareness er vistnok oprindeligt udviklet af Dr. Dan Ziegel, og du kan læse meget, meget mere om baggrunden for teknikken her, hvis du vil.

Enjoy :)